دکتر باشی

مجله ای متفاوت در زمینه بهداشت و سلامت

خوراکی های مفید و مضر برای کلیه ها را بشناسید


رژیم غذایی رابطه نزدیکی با سلامت کلیه دارد. کمبود مواد مغذی ضروری می تواند علت بیماری های کلیه و نارسایی آن باشد. افراد در مراحل پیشرفته بیماری کلیوی نیاز به استفاده از رژیمی برای جلوگیری از نارسایی کلیه دارند.
شرایط تغذیه کلیه بسته به مرحله بیماری دارد. با این حال، خوردن غذاهایی که پتاسیم، سدیم و فسفرکمی دارد به طور کلی می تواند از هر ناهنجاری در عملکرد کلیه جلوگیری کند ؛ برای داشتن کلیه های سالم بایستی تغذیه ای مناسب و دوست دار کلیه داشته باشید طبق آنچه در این بخش خواهیم گفت.

رژیم غذایی افراد مبتلا به مشکلات کلیوی باید:

متنوع باشد.

متعادل باشد.

منابع انرژی به میزان کافی دریافت شود.

به خوبی سازماندهی شده باشد.

قابلیت سازگاری داشته باشد.

در ادامه با برخی از بهترین خوراکی ها که می توانند به بهبود عملکرد کلیه ها کمک کنند، بیشتر آشنا می شویم.


گل کلم

نسبت سدیم، پتاسیم و فسفر در گل کلم کم است. آن ها همچنین حاوی مقداری ویتامین و مواد معدنی ضروری هستند که به عملکرد کلیه ها کمک می کنند. آن ها منبع غنی ویتامین ک ، ث و ب و دارای خواص ضد التهاب هستند و فیبر رژیمی بسیار بالایی دارند.

ماهی ها

اگر غذاهای دریایی را دوست داشته باشید، سلامتی کلیه می تواند برای حفظ سلامتی یک چالش باشد. به جای انتخاب انواع دیگر می توانید غذای دریایی را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. چون پتاسیم و فسفر کمی دارد . هم چنین حاوی امگا 3 است که خطر ناهنجاری های متابولیک در بدن را از بین می برد در نتیجه عملکرد کلیه را تسهیل می کند.


انگور قرمز

هر چقدر که آنتی اکسیدان ها و ویتامین های بالایی دارند، در عوض در پتاسیم، فسفر و سدیم کم هستند. آن ها حاوی فلاونوئید هستند که بدن را از رادیکال های آزاد مضر محافظت می کند و می تواند بر عملکرد کلیه تاثیر بگذارد.

سفیده تخم مرغ

زرده تخم مرغ ممکن است به نوبه خود مغذی باشد، اما فسفر بالایی دارند. از طرف دیگر، سفیده نسبتا فسفر کمی دارد و منبع عالی پروتیین برای عملکرد کلیه است.

کاسنی فرنگی
کاسنی فرنگی یا کاسنی سالادی محصولی خوشمزه و ایده آل برای افرادی است که قصد دارند عملکرد کلیوی خود را بهبود ببخشند. این گیاه از محتوای آب زیاد و کالری کم برخوردار است. در واقع، حدود 95 درصد کاسنی فرنگی از آب تشکیل شده است. از این رو، یک ماده غذایی سبک، اما به واسطه محتوای آب و فیبر خود پر کننده محسوب می شود.

پیاز و پیازچه
پیاز و پیازچه از پر مصرف‌ترین سبزیجات در جهان هستند. فواید بسیاری در هر لایه از این مواد غذایی پنهان شده اند، اما به لطف خواص ادرارآور، بهبود عملکرد کلیوی یکی از فواید اصلی آنها محسوب می شود. مصرف این مواد غذایی میزان آب و نمکی که از طریق ادرار از بدن دفع می شوند را افزایش می دهد.

مطالعه ای که در نشریه the Journal of Medicinal Food منتشر شد، نشان داد که پیاز توانایی فعال کردن موثر عملکرد کلیه ها و تسهیل دفع مایعات اضافه از بدن را دارد.

هویج
هویج یکی دیگر از سبزیجات پر مصرف در جهان است که به واسطه فواید خود در زمینه تقویت سلامت بینایی شناخته شده است. اما این محصول فواید سلامت دیگری را نیز ارائه می کند که یکی از مهم‌ترین آنها افزایش دفع ادرار است.

توت ها

این دسته از میوه ها برای مبارزه با عفونت ها و بهبود گردش خون ایده آل هستند. همچنین، آب کرنبری از خواص ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک برخوردار است که می تواند با باکتری های مسبب عفونت های دستگاه ادراری مبارزه کند.

توت ها حاوی اسید کوینیک نیز هستند که این ماده می تواند به محافظت در برابر تشکیل سنگ های کلیه کمک کند.

خوراکی های مضر

گوشت

وجود پروتئین بیش از حد لازم در رژیم غذایی می تواند کلیه ها را بیمار کرده و یا بیماری های کلیوی را تشدید نماید. معمولا بار پروتئین اضافی روی دوش کلیه هاست.

چنین باری؛ دفع اوره از بدن را بسیار سخت می کند. همچنین مصرف زیاد گوشت باعث ایجاد سنگ اگزالات کلسیم می شود؛ زیرا گوشت حیوانات مقداری مواد اسیدی در بدن به صورت ته نشین باقی می گذارد. بدن تمایل به قلیایی بودن دارد؛ بنابراین، سعی می کند تا کلسیم ایجاد شده را دفع نماید. این کار نه تنها وضعیت استخوان های بدن را به مخاطره می اندازد بلکه وضعیت سنگ های کلیه ایجاد شده را نیز بدتر می کند.

کافئین

از آنجا که کافئین به شدت سیستم اعصاب مرکزی را تحریک می کند، تاثیر بسیار بدی روی کلیه ها و عملکرد آنها می گذارد. بیشتر کسانی که دچار بیماری های کلیوی هستند، معمولا برای مدتی کافئین فراوان مصرف کرده اند. مصرف زیاد و طولانی مدت کافئین باعث افزایش میزان استخراج کلسیم از مغز استخوان شده و در نتیجه منجر به تولید سنگ کلیه می شود.

نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار پس از مصرف، توسط استخوان ها جذب شده و در بافت های آنها مقادیر زیادی اسید فسفریک باقی می گذارد. صرف نظر از شیرین کننده هایی که هر روز در نوشیدنی های خود استفاده می کنید، مصرف طولانی مدت نوشابه های گازدار باعث بروز بیماری های کلیوی مزمن خواهد شد. بهترین نوشیدنی برای بدن آب می باشد؛ در ضمن برای دلچسب تر شدن طعم آن، سعی کنید چند قطره لیموترش در آن بریزید.

همچنین بخوانید:


نمک

مصرف زیاد نمک برای کلیه ها بسیار مضر است، زیرا زمان زیادی لازم است تا سطح نمک بدن به حد نرمال خود برسد. برای این منظور باید مقادیر زیادی آب مصرف شود چرا که نمک اضافی، احساس تشنگی بسیاری در شما ایجاد می کند. به محض مصرف آب زیاد، حجم خون بالا رفته و در نتیجه سیستم گردش خون را به زحمت می اندازد.

پتاسیم بیش از حد در سبزی ها و میوه ها

اگر کلیه های سالمی ندارید، از مصرف زیاد موز، کشمش، آلو، گلابی، سبزی ها، سیب زمینی و گوجه فرنگی پرهیز کنید.

غذاهای با اصلاح ژنتیکی

کانولا، ذرت و سویا احتمالا جزو گروه غذاهای اصلاح شده ای هستند که به دلیل سم زدایی و یا اصلاح ژنتیکی ردی از مواد سمی در خود دارند. البته برای تایید کامل این مورد، هنوز مدارک کافی در اختیار نیست؛ با این وجود اگر در مورد کلیه های خود نگران چیزی هستید، از مصرف این گروه از خوراکی ها اجتناب کنید.

ازدیاد مصرف مسکن

حدود 3 درصد بیماری های کلیوی به دلیل استفاده بی رویه این نوع مسکن ها به وجود می آیند. بنابراین، هرگز بیش از حدی که پزشک تان درنظر گرفته و یا بدون تجویز پزشک از این مسکن ها استفاده نکنید. همچنین اگر به مسائلی در مورد کارکرد کلیه های خود شک دارید، حتما با پزشک خود مشورت نمایید.

منبع:darmanbama.blog.ir


[ بازدید : 77 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]

[ پنجشنبه 14 اسفند 1399 ] [ 13:16 ] [ salamat ]

[ ]

ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]